De ce bărbații și femeile sunt diferiți și totuși la fel
prof. Dr. Martine Delfos (Olanda)
Bătălia sexelor continuă. Diferențele dintre bărbați și femei sunt mari atunci când analizăm diferențele și, în același timp, mici atunci când analizăm asemănările. Putem cu adevărat să dezvoltăm relații armonioase, să lucrăm și să educăm corect dacă suntem conștienți atât de diferențe, cât și de asemănări.
Comunicarea dintre bărbați și femei poate fi incomodă. Nu pentru că partenerii de conversație fac acest lucru în mod conștient, ci pentru că femeile și bărbații au un mod diferit de a comunica, atât verbal cât și non-verbal. Aceasta comunicare este uneori destul de dificilă într-o relație, dar ce putem spune despre conversațiile dintre profesioniști și clienții lor?
În „Frumusețea diferenței”, Martine Delfos descrie diferențele și asemănările între bărbați și femei. Ea arată cum aceste diferențe și asemănări se împletesc ca niște roți dințate. Nu se limitează la enumerarea diferențelor și a asemănărilor, ci descrie modul în care interrelaționează bărbații și femeile și semnificațiile dintre aceștia, din elemente biologice, evolutive și sociale.
Din acest punct de vedere se poate înțelege sensul acestor diferențe în societatea contemporană, iar Delfos arată modul în care asemănările biologice fac posibilă emanciparea atât a bărbaților, cât și a femeilor. Delfos consideră că atât diferențele, cât și asemănările sunt necesare pentru emanciparea bărbaților și a femeilor. Ea afirmă că trebuie să ne emancipăm în sensul curentului biologic, și nu împotriva lui.
Cartea oferă o perspectivă aprofundată a modului în care bărbații și femeile funcționează și semnificația acesteia pentru a intra în relații, heterosexuale și homosexuale.
Poate oferi îndrumări pentru înțelegerea tuturor relațiilor dintre bărbați și femei promovând un profund respect pentru individualitatea oamenilor și astfel frumusețea diferenței devine clară.
Atelierul „Frumusețea diferenței” este destinat persoanelor, profesioniștilor și non-profesioniștilor care doresc să dezvolte o mai bună înțelegere reciprocă în relațiile heterosexuale și homosexuale.
Poate oferi suport terapeuților de cuplu, creând posibilitatea ambilor parteneri de a-și dezvolta potențialul propriu și de a fi respectați pentru propria valoare.
Poate ajuta în creșterea copiilor și în găsirea celei mai bune soluții pentru băieți și fete în educația școlară.
Dr. Martine F. Delfos este un om de știință, psihoterapeut și scriitor. Ea a scris mai multe cărți în domeniul psihologiei și psihopatologiei dar și în alte domenii precum știința medicală. Mai multe dintre cărțile ei au fost traduse în limba română.
Dr. Martine-France Delfos (Olanda) are formare de cercetător științific, psiholog clinician, iar terapia a început să o practice din anul 1975. Are o îndelungată experiență în diagnosticarea și tratarea copiilor, adolescenților și adulților, fiind specializată în terapia de cuplu, autism, abuz sexual, procesarea traumei și tulburări de alimentație.
Din anul 1994 asigură, pe lângă practica terapeutică, training pentru terapeuți, psihiatri, educatori specializați, asistenți sociali și lideri de grup.
Din combinația dintre cercetare și experiența terapeutică, Dr. Martine Delfos a reușit transformarea cunoștiințelor sale în modele biopsihologice. Aceste modele implică mai multe domenii științifice diferite, inclusiv psihologie, biologie, chimie și matematică, și subliniază importanța legăturii dintre știință și practică. Modelele folosite de ea sunt construite într-o relație directă cu realitatea socială și științifică.
Informații despre activitatea autoarei sunt disponibile la (și în limba română): www.mdelfos.nl
Taxa de participare: 200 lei (pana pe 15 martie); 250 lei (dupa 15 martie)
Detalii si inscrieri: contact@smartpsi.ro Tel. : 0722 883 710; 0722 179 208
Sectiunile evenimentului: Atelier, Lansare carte in limba romana, Intrebari si raspunsuri, Sesiune de autografe, Sesiune foto